dicht

Sean Quasem

Senior M&A-adviseur - Los Angeles

Quasem trad in april 2016 in dienst van Woodbridge International en brengt 28 jaar professionele ervaring met zich mee. Hij was de afgelopen 16 jaar investment banker, zorgde voor fusies en overnames aan de verkoop- en koopzijde, herkapitalisatie en kapitaal aantrekkende adviesdiensten aan openbare en particuliere klanten in diverse bedrijfstakken. Quasem was voorheen een directeur van GlassRatner Advisory and Capital Group, waar hij zich bezig hield met M&A, kapitaalwerving en 363 faillissementsverkooptransacties. Daarvoor was hij Vice President bij de beleggingsonderneming van de D. A. Davidson & Co. (voorheen McGladrey Capital Markets), waar hij een senior bankier was in de praktijkgroep Infrastructuur en gericht op bedrijven in A/E/C (architectuur, engineering en constructie), bouwmaterialen, bouwen van producten, bouw en mijnbouwapparatuur en water- en afvalwaterbehandelingsinstellingen. Hij adviseerde ook vele nationale en internationale klanten in consumentenproducten, industriële fabricage, energiediensten, lucht-en ruimtevaart en defensie en overheidsdiensten. Quasem is een expert in de uitvoering van transacties en heeft 30 nationale en internationale M&A en vreemd vermogen gefinancierde herkapitalisatietransacties gesloten met deals variërend van 5 miljoen dollar tot meer dan 150 miljoen dollar.

Voor zijn komst naar investment banking werkte Quasem 12 jaar als een ingenieur bij Earth Tech, Inc. (nu onderdeel van AECOM) en Church Engineering, Inc. (nu een onderdeel van W. S. Atkins), waar hij leiding gaf aan engineeringteams in project haalbaarheidsanalyse, ontwerp ontwikkeling en voorbereiding van documenten van de bouw in het vast afval- en landontwikkelingsgebied, en aan kwaliteitsbeoordelingsbouwprojecten.

Quasem behaalde een Master of Business Administration met een specialisatie in management en finance aan de universiteit van Californië-Irvine en een bachelor in de civiele techniek aan de universiteit van Arkansas in Fayetteville. Hij bezit de FINRA serie 7, 63 en 79 licenties and is a geregistreerd professional ingenieur (Civil PE) in California.